Vaak krijgen wij de vraag welke maten er nodig zijn, hoeveel stuks én hoe de leren lussen gemonteerd moeten worden op de Ikea Hemnes. Vandaar dat wij dit allemaal hebben samengevat in deze handleiding. Mocht er nou toch iets niet duidelijk zijn, neem dan gerust contact met ons op!

Waar begin je?

Je begint je zoektocht natuurlijk met de keuze welke model leren lus je op de Ikea Hemnes kast wilt. Je kan bij ons kiezen uit een rechte lus, een afgeronde lus, een druppel lus en een lus zoals hieronder afgebeeld. Al deze modellen zijn geschikt voor het omtoveren van je Hemnes.

 

Als je deze keuze hebt gemaakt uit een model komt voor vele de lastige keuze. De kleur… We hebben je het niet gemakkelijk gemaakt, je kan namelijk bij ons kiezen uit 29 kleuren. Mocht je nou geen keuze kunnen maken of twijfel je tussen 2 of meerdere kleuren? Dan raden we je aan eerst een kleursample te bestellen. Deze is gratis en voorkomt vaak een ruiling. Je kan je kleursample hier bestellen.

De Montage

Als je al vast beraden bent welke kleur het moet gaan worden kan je hierbij de keuze gaan maken uit de montagemogelijkheden. Bij de lus recht, lus afgerond en de druppel kan je kiezen uit een slotbout, een messing slotbout, een zwarte slotbout en 2 soorten bouten, een zilveren en ook een van messing. De lengte van de bouten zijn het zelfde ongeacht de montage die je kiest. De lengte van deze bouten is lang genoeg om de dikte van de lade + 2x de dikte van het leer te ‘overbruggen’. Dat komt dus goed! 😉

De montagemogelijkheden zijn allemaal 6mm in diameter dik. Dit is iets dikker dan de standaard diameter van de gaten die de Zweedse meubelgigant daaraan gegeven heeft. Deze zou je dus eerst even moeten doorboren voordat de leren lussen op de kast kunnen. Als je dit hebt gedaan is het voor de rest kinderlijk eenvoudig. De montage die wordt geleverd is altijd inclusief een sluitring en een moer. Dus het is de lus dubbelvouwen > de montage er doorheen > lus + montage door het doorgeboorde gat > sluitring aan de achterkant eromheen en vast zetten met de bijgeleverde moer. En klaar is Kees!